Anne

Ik ben ouder.

Als kind wilde ik een jongetje zijn. Ben geboren als meisje. Maar in die tijd was het niet bespreekbaar en ik wist al helemaal niets over genderdysforie. En dat het mogelijk was. Heb dit altijd weggestopt! Kleding was altijd jongens, manlijk. Werd soms aangesproken met jongeman en later meneer.

Vorig jaar ben ik best ziek geweest en kwam bij psycholoog terecht. En daar kwam ineens weer het man willen zijn tot uiting!! Ben op zoek gegaan. Wat dit inhoudt en mogelijk is. Wil niet in transitie. Ook i.v.m. mijn leeftijd. Maar me wel kleden als man. Dan kwam probleem. Wat en hoe? Ik ben heel slecht in kleding zoeken en kopen. Altijd zelfde. Mijn zus wil me helpen. Zij begrijpt me! Maar waar begin je?

Op internet Sylvia van TansLifestyle gevonden en afspraak gemaakt.
Ben met mijn zus naar Sylvia in Amsterdam geweest. Was heel fijn en verhelderend. Na informatie wederzijds en een kop koffie zijn we met de kleuren begonnen.
De kleuren, die ik niet zou kiezen staan me juist wel. Kleding van haar aangedaan en was een heel fijn gevoel! Van dit is het!! Ze heeft geadviseerd wat te dragen. Persoonlijk Stijlboek.

Wij, mijn zus en ik, op zoek gegaan. Maar is toch moeilijk. Met een vrouwenlichaam in mannenkleren. 1 Keer weer zo’n ervaring gehad als bij Sylvia. Wouw dit is het. Zo goed!

We waren een keer in winkel met vrouwen en mannenkleren. Op de mannenafdeling zei een juf, dat er voor mij op de damesafdeling meer keus is! Ik zei dat ik deze kleren wil dragen. Ze reageerde neutraal.

We zijn er zeker nog niet! Maar Sylvia heeft ons wel op weg geholpen.

Ik kan dit aanbevelen om op weg te gaan als je niet weet wat en hoe.
Het voelde heel persoonlijk en fijn samen met mijn zus bij Sylvia te zijn.

Anne.