Een blik achter de schermen

Meestal doen we een kleding ruilbeurs

De voorbereiding

“Dit keer zou het leuk zijn als we het programma kunnen ‘upgraden’ door jullie aanwezigheid. Lijkt jullie dat wat?” Dat verzoek komt van de transmannen groep in Noord Holland. Een workshop transmannen maken, dus. Daar gaan we voor,  Peter en ik.

We hebben er zin in. Het wordt vast leuk! Maar ja ….wat gaan we dan doen? Van allerlei onderwerpen spelen door mijn hoofd. “ Oké, keus genoeg dus”. Toch maar even doorvragen. Ik krijg advies: “graag een sessie over houding, uitstraling, kledingadvies en dat soort dingen”. Ja precies, ik snap het,… uitgebreid keuze dus haha

Ik peins er een tijdje over en raak verstrikt in alle mogelijkheden. “Zullen we dan maar 1 onderwerp uit de styling en de coaching doen” vraag ik aan Peter? Dan heeft t in ieder geval wat structuur…da’s ook wel handig”.

Ik ga enthousiast aan de gang met de voorbereiding en neem het onderwerp “hoe lijk ik langer”. Een vraag die vaker aan mij gesteld is. En ik ga ook aandacht besteden aan “je houding tijdens het lopen”.  Na onze presentatie hebben we dan nog tijd voor kledingruil, tips en dat soort dingen. “Meestal zijn er 25 tot 40 mannen aanwezig is mij verteld”. We hebben tenslotte 2 uur. Lekker ruim dus…

Loslaten…

1 week vóor de workshop transmannen voor de zekerheid nog even afgestemd over het onderwerp met de vrijwilligers Per en Joost die de groepssessie leiden. Het werd ons al snel duidelijk, 2 onderwerpen zijn dus écht niet genoeg. Het beste is ter plekke improviseren werd ons geadviseerd. Afijn, er leven dus écht vele vragen J

Weer achter de laptop gekropen en wat gebrainstormd. We tippen verschillende onderwerpen even aan, gaan reageren op vragen, geven ter plekke tips en als er tijd is doen we nog een catwalk. Peter vindt het prima. “Vooral loslaten, t komt vast goed” is het advies van deze coach.

Kleuradvies, catwalk, stylingtips: een supermiddag samen

Op zaterdag middag starten we rond 15:00 uur. De sfeer is goed. We maken kennis met elkaar, geven onze presentatie en tips. Aan het eind geven 5 vrijwilligers een heuse catwalk weg gehuld in prachtige pakken in diverse stijl.

Onder luid gejuich gaan we over naar de borrel en praten wat na. Tenminste dat was de planning…Er blijven maar vragen komen van deelnemers voor de spiegel. Dus geef ik nog maar meer  tips over kleding en kleur door. Tussendoor word ik gevoed door Per met een slokje wijn en een chipje.

Om ‘s avonds 19:00 uur moeten we echt afronden! Al met al een super sessie!!! Leuke gesprekken en er komt zeker een vervolg. Gaaf dat we zoveel mensen hebben kunnen helpen.

Yoeghee, ook interesse voor coaching!

De volgende dag krijgen we een prachtig mailbericht van Per:

“Hejhej Peter en Sylvia,

Ook namens de andere vrijwilligers nogmaals hartelijk dank voor jullie presentatie en workshop gisteren.  Een fijne sfeer, helder en duidelijk en veel enthousiaste reacties van de deelnemers. Leuk om te zien dat een aantal mensen echt ging ‘zitten’ voor het kleuradvies. En dat het zo laat is geworden zegt op zich al genoeg! Dank dat jullie zonder protest zijn gebleven.. Groet Per.

Feedback vanuit groep: we willen ook meer van Peter horen/zien/doen. De combi presentatie was prima, en deelnemers zijn erg geïnteresseerd in de onderwerpen zelfvertrouwen, rust, uitstraling, etc . Dus we gaan zeker nog voor een aparte coachingsessie van Peter!!

 

Nou daar gaan we zeker voor!!! …..”Enne…..nog keus genoeg dus om mee verder te gaan”!

Sylvia en Peter

(Foto: Erzsi Molnár)