Carla

Tijdens de ‘Compleet Stijl Advies Vrouw’ combi met ‘Natuurlijke Uitstraling Basis Make-up’ workshops ontstond het (in)zicht in de spiegel:

Carla komt tevoorschijn! 

Het is een bijzonder WOW moment om jezelf in de spiegel als, naar mijn mening, goed uitziende vrouw te ontdekken. Emotioneel ook. Het is het combineren van lichaamsbouw, huid-, haar- en oogkleuren. Juist de daarbij passende samenhang van kleding, haarwerk, make-up en accessoires maakt het voor mij werkend. Vooral die make-up zag ik altijd erg tegen op. Alhoewel op Youtube veel voorbeelden te zien zijn, zit daar onhaalbaar veel tijd, kennis en een eindeloze stroom aan producten achter. Sylvia leerde mij dat met een redelijk overzichtelijke inspanning en goed materiaal een fraai en subtiel resultaat haalbaar is.

Aan dit WOW moment zijn jaren aan experimenten en miskopen aan vooraf gegaan. Het ontwikkelen van een bij mij passend beeld, mijn eigen vrouwelijke stijl, bleef moeilijk. Via meerdere kapsels, cup-maten en kledingstukken bleef het wringen. Op zich aardige maar onsamenhangende en niet altijd even goed passende kledingstukken, vaak in de uitverkoop bij webwinkels aanschaffen, is toch beslist niet ideaal. Het afmaken door middel van sieraden en vooral accessoires is ook een uitdaging voor mij. Hierdoor onzekerheid: “het blijft niet kloppen, zo kan ik me toch niet presenteren?”. Na vele omzwervingen heb ik de site van Sylvia ontdekt. Het beeld wat van de workshops geschetst werd sprak erg aan, persoonlijke styling maar dan toespitsing op onze doelgroep. Dat is echt zeldzaam. Vervolgens werd mijn vrouw zeer enthousiast en gaf beide workshops als verjaardagscadeau. Woensdag 23 oktober was het dan eindelijk zover.

Toch wel behoorlijk zenuwachtig begonnen aan de dag. Maar de rustige, professionele aanpak van Sylvia deed wonderen. Haar aanpak is zeer grondig. Geen detail van haarscheiding tot hakbreedte wordt overgeslagen. Zelf twijfelde ik over kleurcombinaties en kleding stijlen, maar Sylvia had veel geduld en kon ook goed toelichten en laten zien waarom iets voor mij wel of juist niet werkt. Aan de hand van haar voorbeeld kledingstukken en pruiken, met een paar van mijzelf, werden snel achterliggende principes duidelijk. Met deze basis kan ik mijn eigen garderobe en haarstijl verder verbeteren. 

Sylvia en ik hebben een principe afspraak gemaakt om samen te gaan shoppen naar een goed passend en mooi ogend haarwerk met kleding. Daar verheug ik me erg op. Wel met zweethandjes, want dat zal voor het eerst en-femme naar buiten zijn… Met die principe afspraak, de foto’s plus een mooie set make-up, sjaaltjes en een ketting zwevend op wolken naar huis. Mijn vrouw vond het resultaat erg geslaagd, echter de sjaaltjes en ketting zal ik goed moeten bewaken!

Ik wens lezeressen van dit blog heel veel plezier en succes met jullie eigen ontwikkeling. Mijn ervaring is dat Sylvia je echt kan helpen een flinke stap te zetten. Je leert hoe je het totaalbeeld kloppend krijgt. Je gaat er zoveel beter van uitzien en je dus beter voelen. Daarnaast bespaar je jezelf flink wat miskopen en zodoende geld en frustraties. 

Groetjes,

Carla