Daniëlle

Ik ben Daniëlle, een transgendervrouw van 63 jaar.

In april 2017 besefte ik dat ik me meer vrouw voelde dan man. Het besef dat voor mij een complete omwenteling betekende. Veel verwarring, vragen en onduidelijkheden over hoe mijn toekomst zal zijn. Maar vooral rust in mijn hoofd; duidelijkheid over situaties, gebeurtenissen en gedrag uit mijn verleden.

Over één ding was en ben ik nog steeds zeker: ik wil de hele weg gaan, volledige transitie. De rest van mijn leven wil ik leven als vrouw. Geboren als man, maar sterven wil ik als vrouw.

Maar hoe word je van man een geloofwaardige vrouw. Een transitie met hormoonkeuren en operatie is niet voldoende. Presentatie, houding en gedrag zijn net zo belangrijk, misschien zelfs nog belangrijker.

Hoe presenteer ik mij als vrouw zonder dat ik overdrijf, hoe word ik passable.

Via internet heb ik Translifestyle gevonden. Ik heb een afspraak gemaakt vooreen kleur- en stijladvies en een make-up advies / training. Een zeer waardevolle investering, zowel in geld en in tijd.

Sylvia is een prachtvrouw. Allereerst stelt ze je op je gemak. Daarna neemt ze alle tijd om dingen uit te leggen, te laten zien, te adviseren.

Eerst hebben we gekeken wat voor type ik ben (zomertype), welke kleuren passen het beste bij mij (kleurwaaier). Vervolgens over kleding en combinaties, lijnen in de kleding, hoe accentueer je en hoe leidt je af. Als afsluiting hoe maak je je op. De hele opbouw van foundation, oogschaduw, mascara, eyeliner.

De methode van make-up is apart. Sylvia maakt je rechter gezichtshelft op, stap voor stap laat ze zien wat en hoe. De manier van op maken die ze laat zien is rustig, niet schreeuwend of opvallend, maar heel passable. Daarna mag je zelf je linker gezichtshelft doen. Dit vond ik een heel leuke, spannende gebeurtenis. De eerste keer dat ik mijzelf volledig opgemaakt heb.

Ter afsluiting heeft Sylvia enkele foto’s gemaakt van het eindresultaat. Nu nog steeds als ik daar naar kijk vind ik mijzelf best wel een mooie vrouw. En dat terwijl ik nog niet met de hormoonkuur ben begonnen. Dus vol verwachting klopt mijn hart als het straks wel zover is.

Al met al een mooie, leerzame en spannende dag. De combinatie kleur- en stijladvies en een make-up advies / training kan ik echt iedere vrouw (zowel de transvrouw als de cis-vrouw) aanraden.

Sylvia bedankt, ik vind je een moordwijf.

Daniëlle