Diana

Diana

Lieve bezoekers van de website van TransLifeStyle: graag wil ik mijn verhaal vertellen over het ontstaan van Diana tussen 2007 en 2017.

Toen ik nog heel jong was, ik denk een jaar of 9-10, vond ik vrouwenkleding al mooi en vooral tot damesschoenen voelde ik mij aangetrokken, ik wilde dan ook weleens de schoenen van mijn nichtje passen als die kwam logeren. Ik had toen nog geen besef dat dit het begin was van mijn ontwikkeling en belangstelling voor deze kleding.

Toen ik een jaar of 14 was kon ik het niet meer weerstaan en wilde ik heel graag een paar pumps voor mijzelf, dus ging ik met de bus naar de stad om te kijken of ik iets moois kon vinden.

Ik herinner mij nog goed dat ik de schoenenwinkel binnen ging en een paar mooie donkerblauwe pumps met hakken wilde hebben in maat 41. Een aardige verkoopster vroeg of ik ze niet moest passen, maar omdat ik mij toen nog schaamde zei ik stoer dat ze voor mijn zus waren. Achteraf had ik hier natuurlijk spijt van, want wat is er nou mooier dan dat de verkoopster je vraagt om pumps te passen!

Dolgelukkig met mijn mooie blauwe pumps ging ik weer met de bus naar huis en op een van de achterste banken van de bus heb ik ze voor het eerst aan gehad. Dit gaf mij zo’n heerlijk en geweldig gevoel dat ik mij op dat moment heel gelukkig voelde en mij dit voor het eerst het gevoel gaf dat ik dit nooit meer wilde missen.

Het volgende wat ik enige maanden later heb gekocht was een mooie lange rok en ook een panty ontbrak niet aan wat ik graag wilde dragen, ook dit gaf mij een heel prettig gevoel van vrouwelijkheid en ik kon niet geloven dat vrouwenkleding mij zo’n rust gaven. Helaas kon ik er alleen maar van genieten als ik alleen thuis was en moest ik alles snel uittrekken als ik de deur beneden hoorde gaan.

Omdat mijn school ook de nodige aandacht vroeg is er een periode geweest dat mijn kleding verstopt was in een doos en ik deze bij vlagen weer eens wilde dragen. Toen ik een jaar of 19 was en voor het eerst met de auto weg kon, heb ik mijn kleren en pumps op een avond meegenomen naar een rustige parkeerplaats; hier heb ik voor het eerst buiten gelopen met mijn lange rok en hoge hakken. Ik voelde mij toen zo gelukkig dat ik dit bijna niet kan beschrijven; het gevoel van vrouwenkleding en het dragen van hoge hakken maakte op mij een heel grote indruk; om te voelen wat een vrouw voelt als zij dezelfde kleding draagt. Wat hebben vrouwen toch een geluk dat zij deze mooie kleding mogen dragen en wij mannen moeten dit maar met lede ogen aanzien. Ik maakte mij hier echt boos over waarom mannen niet dezelfde rechten hebben als vrouwen!

Ook ging ik voor het eerst make-up kopen om mijn ogen en lippen mooi te maken en kocht ik gekleurde plaknagels om het totaalplaatje af te maken. Ik deed dit toen ook alleen nog maar binnenshuis op een geschikt moment.

Toen ik een jaar of 25 was heb ik mijn eerste pruik gekocht. Het was een pruik met lang blond krullend haar welke op de demo-pop geweldig stond en dus was mijn keuze snel gemaakt. Zonder de pruik te hebben geprobeerd het ik deze genomen en dacht dat deze mij wel zou staan. Maar zoals ik eerder al vertelde was er helaas weinig gelegenheid om de pruik te dragen in het openbaar!

Inmiddels gingen er heel wat jaren voorbij waarin ik af en toe eens een leuke rok of een paar mooie damesschoenen kocht en ook de drang om mijn kleren in het openbaar te dragen werd steeds groter.

Wat zou het toch heerlijk zijn om net als een vrouw lekker in een rok te lopen op hoge hakken of mooie laarzen! Het fijne gevoel dat deze kleding mij gaf wilde ik steeds meer ervaren.

Toen ik een jaar of 34 was, was de drang inmiddels zo groot geworden om in het publiek te lopen als vrouw dat ik op een avond in het weekend mijn kleding en make-up spullen heb gepakt en naar Amsterdam ben gegaan. Op een parkeerplaats heb ik mij toen in de auto opgemaakt en vervolgens mijn pruik opgezet, het was toen een heel bijzondere ervaring om vervolgens voor het eerst als vrouw verkleed bij een tankstation iets te kopen.

Gelukkig was de medewerkster niet verbaasd en kreeg ik alleen maar complimentjes over mijn lef om zo gekleed te gaan! Wees lekker jezelf en draag wat je mooi vindt; in Amsterdam kan veel en je doet er niemand kwaad mee zei ze tegen mij. Gelukkig dacht ik bij mijzelf, er zijn ook nog vrouwen die het wel accepteren als een man vrouwenkleding draagt.

Ook ging ik steeds meer zoeken op het internet waar toen al best veel te vinden was over Travestie. Ik ontdekte rond april 2007 de website van Mariposa en heb ik vervolgens kennis gemaakt met Mary en Ilse van Mariposa. Een heel fijn gesprek was mijn eerste kennismaking en ook voelde ik mij gelijk thuis in de Travestielounge.

In de maand juli van 2007 heb ik mijn 1e foto’s laten maken en heb ik mijzelf de naam Diana gegeven. Hierna ging alles heel snel en ben ik mijzelf meer als Diana gaan ontwikkelen.

De kledingkeuze was in het begin best nog lastig en ik moest best nog veel ontdekken bij het shoppen, maar in 2009 ging het al beter en kocht ik ook een andere pruik. Een pruik waar het haar net boven de schouders kwam stond mij goed en gaf mij nog meer de uitstraling dat het plaatje klopte, ook de kleurkeuze was nagenoeg gelijk met de kleur van mijn eigen haar.

Gaandeweg ben ik mij de laatste jaren steeds verder gaan ontwikkelen tot Diana en heb ik regelmatig een fotoshoot laten maken om mijn kleding en schoenen vast te leggen.

In mijn kledingkeuze vind ik het belangrijk om kleuren met elkaar te combineren; denk bijvoorbeeld aan een leuke riem in dezelfde kleur als schoenen of laarzen of de kleur van een topje gelijk aan de kleuren van pumps. Er is best veel moois te koop voor een leuke prijs en soms loop je er gewoon tegenaan. Ik vind het ook erg leuk om mensen advies te geven in kledingkeuze en te stylen tot een mooi plaatje.

Inmiddels heb ik ook Translifestyle leren kennen als een instantie die zich graag wil inzetten voor de Crossdresser en ook kan adviseren in kleur en kledingkeuze.

Sylvia van TransLifeStyle heeft in Amsterdam, in een rustige omgeving, een mooie ruimte waar ze voor elke doelgroep en dus ook voor de Crossdresser een passend advies heeft.