Janine

Mijn verhaal en eigenlijk dat van Janine begint, zoals bij vele crossdressers, tijdens mijn jeugd. Als puber ontdekte ik dat het dragen van vrouwenkleding fijn en vertrouwd voelde. Ik voelde me aangetrokken tot vrouwen en wilde het liefst ook vrouw(elijk) zijn. Het dragen van kleding was een manier om dit zo dicht mogelijk te benaderen.

Als kind wil je ridder of superheld worden.Compleet met schild, zwaard en looppaard ben je voor heel even die held uit je dromen. Nu ik volwassen ben wil ik af en toe graag ‘vrouw’ zijn. Uit oprechte bewondering en een diep verlangen. Dit verlangen en deze behoefte om ‘vrouw’ te zijn wil ik zo vaak en compleet mogelijk ervaren. Ik wil er mooi gekleed, verzorgd en vrouwelijk uit zien. Maar ik wilde ook mijn onzekerheid en schaamte overstijgen om als vrouw naar buiten toe te treden.

En dus ging op zoek naar gelijkgestemden en/of mensen die me verder zouden kunnen helpen. Al snel kwam ik uit bij TransLifestyle. Na lang aarzelen stuurde ik een berichtje. Meteen kreeg ik een oprechte en vriendelijke reactie van Sylvia en al snel hadden we prettig contact en een afspraak gepland. Op mijn verzoek zijn we begonnen we met een make-up training, gevolgd door een kleur- en stijladvies.

Bij binnenkomst voelde het meteen vertrouwd. De deskundigheid en oprechte interesse van Sylvia maken dat je je meteen geaccepteerd voelt en mijn schaamte en onzekerheid verdween als sneeuw voor de zon. Eindelijk kon ik zijn wie ik ben. Ik heb genoten van de persoonlijke aandacht. De praktische tips en tricks zijn eenvoudig thuis te oefenen en te gebruiken. 

Ik ben zo blij dat ik de stap genomen heb. In mijn proces om ‘Janine’ de ruimte en aandacht te geven die ze verdient, heeft Sylvia een hele waardevolle bijdrage geleverd. Ik zal nog heel vaak terugdenken aan het fijne samenzijn en ik weet zeker dat ik de hulp van Sylvia nog regelmatig ga inschakelen. Maar ik hoop vooral dat mijn verhaal helpend kan zijn voor andere crossdressers.

Liefs, Janine