Frederiek

Na een innerlijke strijd van jaren hoop ik toch de vraag te kunnen beantwoorden ben ik man, crossdresser of transvrouw. Om tot een antwoord te komen heb ik de hulp gezocht en gevonden bij Translifestyle. Dat Transamsterdam een goede relatie heeft met Translifestyle is voor mij ook een waarborg voor een betrouwbare en discrete begeleiding in mijn proces. Dat Translifestyle ook met anderen in het veld van transgenders contacten heeft doet mij goed. Positieve lotgenoten contact is m.i. belangrijk in een dusdanig ingrijpend proces.

Met Sylvia heb ik een zeer leuk vrouwelijk contact. Bij haar voel ik mij veilig, begrepen en vooral op niveau bejegend.

 

De make-up lessen (de ogen opmaken blijft moeilijk), het kleurenadvies en het stylen van kleding waren een genot. Samen gelachen bij het passen van de eerste web-bestelling van de Bijenkorf. In het echt ziet het er toch weer anders uit. De zoektocht naar ondergoed bracht ons naar Wormerveer. We zijn daar zeer in geslaagd, al moest ik wel in de kleedkamer blijven om de overige klanten niet voor het hoofd te stoten. Weet dus nu ook hoe “op hok plicht” voelt. De aanschaf van de pruik heeft zij ook goed geregeld. De pruik is van goede kwaliteit en staat perfect. Met leuke oorbellen en een mooie dag make-up heb ik al een heel vrouwelijke look.
Hoogtepunt met Sylvia was echter de winkel ervaring voor passende kleding in Alkmaar. Kon mij nu ook vrij bewegen in de winkels en niemand zag het verschil. In een woord: Geweldig. Toen we na 4 uur winkelen weer naar de parkeergarage gingen werden we ook door heren voorgelaten om de trap af te gaan naar de auto.

Het gevoel om in echte winkels te passen en de kopen en het leven – al is het maar voor korte tijd – om als vrouw echt buiten te zijn is voor mij de toegevoegde waarde van Translifestyle. Ik kijk nu al uit naar de shopping-experience met Sylvia voor de lente garderobe. Haarlem wordt onze volgende stad.

Frederiek