Geke

Trans… een doorstart in mijn leven!
Nog maar enkele maanden terug ben ik er na ruim 35 jaar achter gekomen wie ik daadwerkelijk eigenlijk ben; voel mij VROUW en die jaren daarvoor vielen ineens op ‘haar’ plaats.
Na jaren van mezelf voorhouden dat ik een jongen/man ben, waarbij ik eigenlijk gevochten heb tegen mijn diepste gevoelens van binnen, is er eindelijk dat moment dus daar en ook een doorstart in mijn leven. Als transpersoon wordt je niet iemand anders, je stopt met het zijn van iemand anders!
Al vrij snel na mijn ‘outcome’ met verdriet én euforie tezamen, kwam ik tijdens het zoeken naar info uit op Trans Life Style. Ik nam contact op met Sylvia en tikte in dat het voor mij voelde als het goud aan het einde van de regenboog te hebben gevonden met haar diensten! Het contact per mail was prettig en duidelijk, net als de site en juist ook al die persoonlijke verhalen. Dit laatste maakte enorm indruk bij mij, gaf vertrouwen en een afspraak werd op korte termijn ingepland. Daarna door omstandigheden aan beide kanten 2 maal verzet, allemaal in goed overleg.
Eindelijk was daar dan die dag met 3 workshops, kleding stijladvies, kleuradvies en make-up. Doordat het 2 maanden later inmiddels was, zat ik ook verder en dus concreter in mijn transitie en zo ook mijn vriendin zelf in dit proces en het was super fijn dat zij er dus ook bij was. Dit is écht een aanrader om ook je partner/geliefde/familielid/vriend(in) mee te nemen of uit te nodigen. Wij werden prettig ontvangen en na een praatje en wat te drinken, gingen we van start met een kleur advies. Ontzettend verrassend om te zien wat kleur met mijn huid, ogen en haar doet. Daarna het kleding stijladvies, eerst bepalen wat voor lichaamsvorm en gezicht ik heb en alles wordt keurig genoteerd in een persoonlijke stijl map die achteraf meegegeven wordt.
Tijdens het meten wordt door Sylvia al gelijk ingesprongen op wat zij ziet, ook met wat ik al aan had. Ze heeft al jaren ervaring hierin en dat kwam ook echt zo over naar ons.
Uiteindelijk met wat setjes eigen meegebrachte kleding en soms een kledingstuk van Sylvia haar paskleding, kwam er steeds meer info en zagen we keer op keer verandering bij mij.
Super interessant en ik voelde mij meer en méér vrouw worden in die paar uren aldaar.
Uiteindelijk ook accessoires en een sjaal erbij, wat ook een verschil bracht, maar ten goede!
Daarna even een ommetje gewandeld en wat indrukken verwerkt met zijn tweeën en toen volgde de make-up sessie. Alles lag inmiddels klaar en mijn linker kant werd opgemaakt in stappen door Sylvia, waarbij ik aantekeningen kon maken op een door haar klaargelegd papier. Daarna mocht ik het zelf aanbrengen aan de andere kant, dat ging best goed voor een beginner.
Ik ben al heel erg tevreden met mijzelf en hoe ik mijzelf zie en voel, maar zo nu en dan eens in de full make-up, dat is toch wel gaaf. Mijn vriendin vroeg of ik ook een pruik mocht proberen en dat kon (zie foto).
Wow, ik heb mij nog nooit zó mooi gevoeld en als dit een tipje van de sluier is voor de toekomst met wat langer haar, ik moest een traan wegpinken van geluk.
Sylvia liet ons even alleen om dit moment samen even te beleven, super lief. Ik zal op een later tijdstip nog make-up bestellen bij haar en ook nog een vervolg sessie over kledingstijl en leiding geven gaan volgen waarschijnlijk. Uiteindelijk heb ik de sieraden en die sjaal gekocht en zijn wij samen naar huis terug gegaan na deze geweldige, maar ook intensieve dag. Een paar dagen later stond ik al in vrouwenkleding zaken, met al mijn informatie van Sylvia en mijn persoonlijk stijl map, dat voelde geweldig en ook nog eens geslaagd met een nieuwe aankoop.

Kortom, professioneel, betrouwbaar, duidelijk, eerlijk, vriendelijk en met knowhow waar ik, wij en ook jij wat aan hebt!

Dank je Sylvia en tot de volgende keer.

Gr. Geke