Janine

Tja, wat kan ik schrijven over mijn dagje uit als t-dame. Ik weet niet goed waar ik beginnen moet. Er gaat op zo’n dag – en in de aanloop er naartoe – zoveel door je heen. Althans bij mij. Gedachten, emoties en spanningen gieren door je hoofd en lijf. Afgewisseld met enthousiasme en verheugen op.
 
Die spanning weet Sylvia bij binnenkomst meteen helemaal bij je weg te nemen. Gewoon door je welkom te heten en je ruimte te geven om even te landen. Een kopje thee en een gesprek. Geen haast. Ontspannen. Daardoor kom je toe aan datgene waar het deze dag echt om gaat: genieten van een dagje uit als t-dameHet is prettig dat Sylvia deze dag helemaal heeft voorbereid. Toch is er alle ruimte om in het moment zelf te bepalen wat jij wil doen en wanneer. Net als vele t-dames is het toekomen aan deze verlangens en je ‘andere-ik’ voor mij soms passen en meten. Hoe fijn is het dan als een hele dag in het teken staat van jou? Ik kan er in ieder geval nog steeds van (na)genieten. Bij terugkomst was het erg jammer dat de dag er al weer op zat.
 
Dit was niet mijn eerste dagje-uit met Sylvia. Ook heb ik al een make-up training en kleding advies gehad. Het heeft mij enorm gesterkt in mijn proces. Om vaker echt tijd en ruimte te maken voor mijn ‘andere-ik’: Janine. Het heeft mijn zelfvertrouwen gesterkt. Ik durf er nu steeds vaker en meer zelf op uit te gaan. Het is er immers en het gaat ook niet meer weg. Gelukkig maar kan ik inmiddels zeggen. Ik ben zelfs blij en trots op mijn ‘andere-ik’. Daar heeft Sylvia – wellicht meer dan ze zich zal realiseren – veel aan bijgedragen. Dank.
 
Liefs,
Janine