Leslie & echtgenote

Samen met mijn vrouw twee keer een workshop gevolgd bij Sylvia. De eerste keer kreeg mijn vrouw een kleuradvies en ik een stijladvies, de tweede keer deden we het andersom. Allebei de keren was het een feestje!

Bij het stijladvies werd onze persoonlijke voorkeur qua stijl verbonden met de unieke maten van ons lichaam. Daarvoor heeft Sylvia allerlei zaken opgemeten en zo een goed inzicht gekregen in bepaalde verhoudingen. Op basis daarvan kregen we allerlei praktische tips. Bijvoorbeeld: hoe kun je zaken naar voren halen die je wilt accentueren of juist zaken naar de achtergrond brengen die je wilt verbergen? Sylvia gaf die tips vooral door het  meteen te laten zien. Zoals Cruijff het al zei: je gaat het pas zien als je het door hebt! Teveel nuttige tips om meteen allemaal te onthouden en daarom was het fijn dat we een volledig ingevuld stijlboek op maat kregen. Daarmee kunnen we alles nog eens rustig nalezen.

Het kleuradvies was erop gericht om de kleuren te leren kennen die maken dat wij met onze eigen unieke huidkleur de mooiste uitstraling krijgen. Daarbij werkte Sylvia met allerlei gekleurde doeken en keek dan samen met ons naar de kleuren die het mooiste effect op ons gezicht hadden.

Heel apart dat subtiele kleurverschillen toch tot een andere uitstraling kunnen leiden!


Uiteindelijk kregen we een eenvoudige kleurenkaart mee, op maat voor ieder van ons. Daarmee kun je snel scannen of de kleuren van een kledingstuk bij je passen. Daarnaast hebben we onszelf extra verwend door een kleurenwaaier te kopen waarin je ook de afzonderlijke kleuren goed kunt zien.

Zoals gezegd, twee keer een feestje. Natuurlijk ook omdat het heel gezellig was, maar vooral omdat we nu beter de juiste stijl en kleuren in kleding kunnen kiezen. Dat is sowieso nuttig voor mij om te werken aan mijn (vrouwelijke) uitstraling. Maar ook voor mijn vrouw was er een aantal leuke eyeopeners. En het was natuurlijk extra leuk om het samen te doen, een perfect uitje! En daarnaast kunnen we nu voortaan tijdens het winkelen samen bespreken wat mooi is en waarom. Winkelen samen wordt nooit meer hetzelfde