Lidi

Er was eens, lang geleden….. een mooie dag en ik ging als T-girl naar de bijeenkomst van Transgender Noord Holland…………..

Misschien moet ik toch eerst maar anders beginnen met mijn verhaal.

Wie ben ik?

Ik ben Lidi, een crossdresser, T-girl, van 58 jaar en ik woon in Zuid Holland. Hoe kwam dit zo? Hoe “werd” ik transgender. Een lieve vriendin zei op een dag simpelweg, doe jij eens een jurkje aan. Zo maar, plompverloren, midden in het gesprek. Vol ongeloof keek ik haar aan. Natuurlijk stribbelde ik tegen, maar ze hield vol. Om kort te gaan, I was hooked.

Die bewuste dag heb ik, in een jurkje van haar en met wat eenvoudige make up op, gezellig kletsend doorgebracht. Twee dames aan de thee. Een thuiskomst na jaren, dat gevoel, je kent het wel. Warmte, fijn, rust etc. Die dag, nu zo’n 6 jaar geleden, voelt nu aan als de wedergeboorte van mezelf. Veel transgenders kennen het gevoel wel, snappen wat ik bedoel. Ik ben er trouwens nu wel achter dat je geen trans wordt maar bent!

Na jaren alleen maar thuis bezig te zijn geweest om Lidi te zijn kreeg ik via via contact met Pamela en zij haalde me over om eens naar Purmerend te gaan. Superzenuwachtig maar toch doorgezet. Heel fijn ontvangen in de Ijsendijker en ook hier weer dat fijne gevoel. Je bent niet alleen, samen is gezellig, samen met “lotgenoten”, samen kom je verder.

De ontmoeting in april 2016………. De derde keer dat ik naar een bijeenkomst van Transgender Noord Holland ging.

Zo goed mogelijk opgemaakt, kleding bij elkaar gezocht. Lidi. Beetje zenuwachtig snel de galerij over lopend, de auto in en een uurtje rijden. Net zoals de eerste keer weer een fijn en warm welkom bij de Ijsendijker. Die avond waren er twee coaches uitgenodigd van Coach Haven. Het bedrijf dat nu heet Transgender Lifestyle. Sylvia vertelde haar verhaal over de “buitenkant” en Peter over de “binnenkant”.

We hebben een leuk spel gedaan onder leiding van Peter. de life coach. Ondanks dat de sfeer een beetje lacherig was, voor mij toch flinke eye openers. Na dat spel heb ik een hele tijd staan praten met Sylvia. Over kleding, make up, shop assistentie etc. Ik ben nu 4 keer bij Sylvia geweest. Een deel van het pakket dat zij aanbiedt en waaruit ik keuzes heb gemaakt.

Kleur- en kledingadvies.

Wat heb ik uitgekozen voor de proef? Een avond kleur- en kledingadvies. Wat staat me wel, wat absoluut niet. Welke stijl streef ik na, noem maar op. Zeer leerzaam. Een “man” heeft toch het idee dat korte rokjes super vrouwelijk zijn. Dat is ook zo maar dat kan je dus niet echt als je de 50 bent gepasseerd en passable wilt zijn. Dan had ik 40 jaar jonger moeten zijn.

Training basis make-up

Een avond basis make-up en een zaterdagochtend hoe de make up kan worden afgemaakt, de ogen, de lippen en shaping. Super gezellig en wederom zeer leerzaam.

Personal Shopping 

Vandaag, 4 juni, zijn we gaan shoppen. Personal shopping, het laatste deel uit mijn pakketkeuze. Aangezien ik nog nooit buiten was geweest, als Lidi, gierden de zenuwen me door de keel. Ben ik passable? Zie ik er wel goed uit? Kijkt iedereen naar me? brrrrr. Om 5 uur al wakker, zo nerveus voor de dag die gaat komen. Enfin…

Sylvia opgehaald in Amsterdam en doorgereden naar Alkmaar. In de auto maakte Sylvia me al duidelijk dat ik er goed uitzag, de juiste kleding had gekozen voor een dagje shoppen.  De make up was in orde. Na een klein half uurtje rijden en onderwijl kletsend en uitleggen wat de bedoeling was kwamen we aan in het nog vrij rustige Alkmaar.

De parkeergarage uit en de straat op. Het gaat echt gebeuren nu. Ik kan niet meer terug, want tja, ik wil het zelf! Ik heb mijn handen maar een beetje verborgen gehouden om het trillen niet te laten zien. Maar wat bleek al binnen een paar honderd meter? Niemand keek naar me. Niemand staarde me aan. Ik ben passable! Wow.

Mijn zenuwen verdwenen in de eerste de beste straatkolk. Niks aan de hand,  alles is normaal. Zorgen zijn niet nodig. Samen met Sylvia lekker door de mooie en erg gezellige stad gelopen. Zo gaaf om mee te maken, bevrijdend, anders kan ik het niet omschrijven. Het weer werkte ook nog mee. Droog, zonnig en niet al te warm.

Samen shoppen,  een dag om in te lijsten.

Sylvia  had een al lijstje gemaakt naar aanleiding van onze eerdere gesprekken en stijl-keuzes. Perfect voorbereid dus. De winkels waar we zeker wat zouden kunnen vinden stonden op de lijst en ze had ook een stadsplattegrond bij zich. Bij een winkel had Sylvia al broeken klaar laten leggen. Daar gebeurde nog wel iets grappigs. De broeken die ze had besteld waren veel te lang! Iets wat in mijn hele leven nog nooit was gebeurd!

Die dag is er eentje om in te lijsten geworden. Mooi weer, top gezelschap, lieve coach, fijne winkeldames, heerlijk gegeten op een terrasje, kijkend naar mensen en genietend van het feit dat ik juist niet opviel. En constant Sylvia bij me om me te steunen en te helpen met keuzes maken, kleding proberen wat ze adviseerde. Ze is eerlijk en schroomt niet om haar mening te geven. Gaaf, top, geweldig.

Ik heb zelfs een heel mooi setje in groen gekocht, een kleur die onderaan mijn keuze-lijstje zou staan maar wat staat het mooi!!

Nogmaals, wat een top dag. Een dag personal shopping met Sylvia, een aanrader, ik kan niet anders zeggen.

Het resultaat?

Na een uurtje of 5 shoppen en met 6 tassen kleding, sjaaltjes, sieraden en een paar sjieke damesschoentjes, alles mooi en vrouwelijk, bij me passend, weer naar huis gegaan. Met vermoeide voeten maar blij als een kind, gelukkig, vrouwelijk, Lidi.

Lieve Sylvia, dank je wel.