Linda

Lang heb ik mijn ‘hobby’ als crossdresser geheimgehouden. Nagenoeg niemand wist ervan en dat wou ik zo houden, want ik was als de dood voor vervelende reacties ….
Het begon wel steeds meer aan mij te knagen alles stiekem te moeten doen.
Op een avond realiseerde ik me dat ik een deel van mezelf voor de rest van de wereld verborgen hou. Toen het me duidelijk werd dat ik daarmee dit deel heel erg afwijs, werd het me duidelijk dat ik dit moest gaan veranderen…. Het was niet langer houdbaar.
Nu was de vraag: hoe dan? Na lang wikken en wegen heb ik besloten het een aantal mensen die mij heel goed kennen te vertellen. Eén voor één ben ik ze langsgegaan. De eerste was het alle moeilijkst, maar ik kreeg een heel lieve reactie. De volgende keren werd het steeds iets makkelijker. Gelukkig kreeg ik nog steeds lieve reacties.
Dat was mijn eerste stap. Nu had ik ook nog een oplossing nodig om er een beetje fatsoenlijk uit te zien als ik verkleed de straat op ging. Ik ging me hierin verdiepen en wat bleek: het internet staat vol met tips en adviezen. Overweldigend, maar ook heel bruikbaar.
Hoewel ik daar best verder mee kwam bleef de behoefte bestaan om het nog ‘passabeler’ te maken. In een zoektocht op het internet kwam ik de website van Translifestyle tegen. Mijn oog viel op “Compleet stijladvies vrouw”. Het sprak me gelijk aan en een afspraak was snel gemaakt.
Vorige week ben ik hiervoor bij Sylvia geweest en het was erg de moeite waard. Na een uitgebreid kopje koffie ging we aan de slag met kleurenwaaiers om zo de bij mij passende kleuren te bepalen.
Vervolgens werden mijn lichaamsverhoudingen bekeken. Bijvoorbeeld: hoe verhoudt de lengte van het bovenlichaam zich ten opzichte van het onderlichaam. Op basis daarvan kon een inventarisatie worden gemaakt van kledingstukken die bij mijn lichaamsbouw passen.
Nu mocht ik nog een kledingstijl kiezen en daar zijn we vervolgens verder op ingezoomd.
Ook heb ik allerlei kleding mogen meenemen en kreeg ik feedback waarom een kledingstuk juist wel of niet mooi bij mij staat. Ook waren er tips hoe ik iets wat minder mooi staat  mooier uit kan laten komen.
We hebben alles op ons gemak kunnen doen, Sylvia nam er ruim de tijd voor. Dat was prettig.
Naast dat het een leuke ervaring was heb ik ook een ‘boekje’ meegekregen met daarin een beschrijving van alle kledingadviezen voor mij. Ook heb ik een kleurenwaaier meegenomen (tegen extra betaling) met de kleuren die bij mij passen.
Mijn conclusie was dat ik met veel dingen al best op de goede weg zat, maar Sylvia heeft me weer een paar stappen verder gebracht. Behalve dat het leuk was, was het daarom ook erg waardevol.
Het advies heb ik drie dagen later in de praktijk kunnen brengen toen ik keurig als vrouw gekleed naar een theatervoorstelling ben geweest. Deze voorstelling heet overigens “Boys won’t be boys” en ik kan het aanraden om hier, gekleed zoals dat voor jou goed voelt, naar toe te gaan.
Linda