Lindsay – Niets doen?

Tijdens de afgelopen Trans-Pride heb ik met regelmaat wat kleine verhaaltjes geschreven waaronder het verhaaltje over “waar ben ik goed in”.

Waar ben ik eigenlijk goed in? Ja dat is me wel een vraag waar je alle kanten mee in kan. De één is goed in vooral heel veel organiseren; de ander is weer een uitblinker in het vooral niets doen.
Wat velen niet weten is dat ik een zeer druk bestaan leef met reizen naar alle uithoeken van de wereld.
Als ik dan in die periode in mijn tablet klim of mijn telefoon pak om een klein berichtje te typen dan is dat ook vaak zo gebeurd. Het kan eigenlijk over alles gaan, soms zijn het dingen welke ik recent heb meegemaakt of ik kijk vooruit naar iets moois wat er op het programma staat.

Onder het genot van vaak een kopje koffie laat ik de verhaaltjes of teksten opborrelen en modificeer deze dan om geplaatst te kunnen worden op Facebook of een website.

Om weer even terug te komen bij het begin waar ben ik goed in en zou je daar een kort verhaaltje over kunnen schrijven? Het zet je wel aan het denken, schrijf een verhaaltje over iets waar je goed in bent; wat heb je daar dan allemaal voor nodig. Als eerste natuurlijk een moment van tijd om het verhaaltje te schrijven. Het onderwerp waar je het verhaaltje of de tekst over wil laten gaan. Niet te vergeten een stukje digitaal papier en koffie, koffie zwart omdat dit nu eenmaal de lekkerste koffie is. Een rustig plekje om de woorden op de juiste manier te rangschikken, zodat het voor de lezer ook te volgen is; lukraak wat woorden opschrijven is niet voldoende om het begrijpelijk te maken.

We hebben alle ingrediënten voor een verhaaltje; laat nu de vingers maar over het toetsenbord glijden.

Korte verhaaltjes worden ook in een korte tijd opgeschreven; alles wat langer duurt met opschrijven dan 15 min. is voor mij een gemiste kans. Ook dit verhaaltje is bijna aan zijn eind aan het komen, en nu denk je waar is het nu eigenlijk allemaal om begonnen? Eigenlijk heel simpel “waar ben je goed in”; eigenlijk ben ik nergens goed in op één ding na. Ik ben eigenlijk heel erg goed in “vooral niets doen”, ik laat het heerlijk over me heenkomen.

Mocht je na het lezen van dit korte verhaaltje net als ik de inspiratie gevonden hebben pak je digitaal kladblok en deel het met anderen.

 Greetz Lindsay