Collage with woman and make-up tools

Make up, begin met de basis

Make up goed gebruiken, het is een van de geheimen om er als transgender vrouwelijk (of manlijk) uit te zien. Dat heb ik, Sylvia Kruisink, gemerkt in mijn werk als imagostylist. Mijn advies: begin met de basis.

Natuurlijk is het belangrijk om te leren hoe je make up goed aanbrengt. Er zijn honderden tutorials online die je kunnen helpen.  Ik ga er de komende tijd dan ook een aantal selecteren die jou helpen om dat te doen.

 

Jij kiest voor jouw stijl

Maar ik bedoel met de basis niet de techniek.Belangrijker nog is dat je je make up doet op een manier die bij jou past. Wat wil jij uitstralen?

JessieMaya is daar heel duidelijk over, heeft haar eigen stijl en laat in deze video zien hoe zij dat met make up doet.

 

 

Begin met de basis: een goede dag make up

Het ziet er vaak makkelijk uit als je een andere vrouw haar make-up ziet doen, ook als je kijkt naar Jessie Maya hoe zij het doet. Maar ja, het zelf aanbrengen is best lastig. En dan heb je misschien ook specifieke vragen over jouw huid en bijvoorbeeld het naar de achtergrond brengen van een baardschaduw. Of je hebt een heel ander type huid omdat je in een andere leeftijdsfase zit

 

Dan kan het fijn zijn om het samen te oefenen zodat jij je persoonlijke vragen kan stellen. Zo leer je hoe je die mooie make-up aanbrengt die past bij jouw huid zodat ook jij blij wordt als je in de spiegel kijkt en net als Jessie kan zeggen “ ja, ik zie er goed en vrouwelijk uit!”.

 

Hulp inschakelen kan: alleen of in een groep

Ik help transgenders en crossdressers met hun uitstraling en met hun make up. Dat kan alleen. Maar ik organiseer regelmatig ook regelmatig workshops. Ook voor make-up, meestal in kleine groepjes. De eerstvolgende Een natuurlijke uitstraling, je basis make up is zaterdag 22 oktober in Amsterdam. Er is plek voor 6 personen en het kost 25 euro p.p. om mee te doen.

Zin om mee te doen? Bij de workshops vind je meer informatie en kun je je aanmelden..

 

En als je denkt, waarom staat Peter Kruisink hieronder als auteur? Hij heeft deze post gepost, daarom-:)