Nicole Eva Femke

Hoe ik, als transgender vrouw, bij Trans Life Style terecht kwam, meer bepaald dus bij Sylvia, weet ik niet precies meer. Wat ik nu wel weet: ik gun iedere tansgender vrouw dat ze kennismaakt met Sylvia. 

Na aanmelding bij de transgender poli duurt het vanwege de wachtlijst heel lang voordat je er effectief aan de slag kunt met het transgender proces. Ik had er behoefte aan om alvast stappen te zetten die ik zelf in de hand had zodat mijn coming out bevestigd werd met uiterlijke veranderingen: make-up, kleding, kapsel, bril, sieraden enzovoort. Ik had een lange lijst van wensen én hoge verwachtingen. Maar hoe doe je dat moest doen, dat wist ik niet. Gelukkig heb ik Sylvia gevonden!  

Ik vond het spannend, ik voelde me vanwege mijn onkunde heel kwetsbaar, maar haar reactie op mijn mail met wensenlijst 😊gaf me al meteen voldoende vertrouwen om een afspraak te maken: het was de reactie van iemand met kennis en ervaring, en met een plan.

Na de persoonlijke kennismaking met Sylvia wist ik het zeker: dit is wat ik zoek. Want naast kennis geeft zij op een betrokken manier, maar zonder daarbij haar professionaliteit uit het oog te verliezen, blijk van betrokkenheid en vertrouwen. 

Ik had het van te voren nooit kunnen bedenken, maar al tijdens de tweede afspraak stond ik samen met Sylvia in de paskamer van een lingeriewinkel om een bh uit kiezen. En het voelde super goed en veilig. Ik weet nog heel goed hoe gelukkig ik me die dag heb gevoeld.

Alle punten van mijn wensenlijst zijn inmiddels door Sylvia met advies, raad en daad beantwoord. Een voorbeeld van dat alles is een dagje shoppen om een basiscollectie kleding aan te schaffen. Wat een feest om dat samen met Sylvia te mogen doen. 

Inmiddels ben ik ook in de transgenderpoli gestart met het traject. Ik weet een ding zeker: de ondersteuning en hulp die ik van Sylvia heb gekregen, hebben mij heel erg geholpen om sterker en zelfbewuster ook met dat proces aan de slag te gaan.

Lieve Sylvia, dank je wel voor alles wat je voor me gedaan en betekend hebt.

Was getekend, Nicole, trotse transgender vrouw, 63 jaar.