Sarah

Het is me als transgender vrouw niet gegeven om elke dag ervaringen over kleding of make-up uit te wisselen met vriendinnen; zeg nooit nooit, maar in ieder geval tot nog toe niet. En zelfs dan mis ik nog decennia ervaring. Als je dan wat ouder wordt, je haarkleur verandert (nogal grijzig nu), dan heb je toch behoefte aan iemand die je weer wat advies kan geven over je kleuren (wat staat je nu mooi) en je make-up (hoe staat je gezicht ervoor en wat past om een natuurlijk mooie look te creeren).

Dus ik dacht, ik ga maar even hulp inroepen. Niet anders dan een cisvrouw die naar een styliste gaat, maar je moet natuurlijk wel iemand hebben die goed met een nogal mannelijk gezicht kan werken. Sylvia gevonden via Google en ik kon afgelopen dinsdag terecht. Voldoende parkeerplek… in een erg rustige straat… dus zelfs al zit de daver op je lijf, dan is de locatie best wel anoniem (die “davertijd” herinner ik me ook nog… en het is sowieso altijd een beetje spannend).

Sylvia werkt professioneel, met een doel voor ogen (jouw een mooie look te geven) en heeft daarbij een luisterend oor voor je verhaal… want een verhaal hebben we natuurlijk allemaal.

Ik vond het trouwens onwijs nuttig om mijn kleurpallet te leren kennen… zo heb ik weer minder kans op een kleding-miskoop.

Sylvia had ook gezien dat mijn huidige foundation eigenlijk een tint te donker was (zo zag je de make-up teveel) en met aanpassingen kwam er een erg aardige natuurlijke look uit, helemaal passend bij mijn gezicht en haarkleur.

Wat ik vooral een toegevoegde waarde vond, was dat ik ook zelf aan de slag kon… anders heb je een makeover gehad, maar krijg je die look nooit meer voor elkaar… En nu ging dat dus wel degelijk.

Na een paar uurtjes samen, was het tijd voor vertrek… ik heb de namiddag doorgebracht bij de Ikea, daar ook ge-lunched, en wat kleding geshopped in een winkelcentrum op de terugweg… Want zoveel vertrouwen had ik wel in mijn look. Het was zeker niet de eerste keer dat ik gewoon mijn ding deed, maar als je het gevoel hebt dat de look klopt, tsja, dan gaat alles weer makkelijker, toch?

Dank je wel Sylvia voor een erg fijne sessie!

Sarah