Tessa

Op een middag in oktober ben ik bij Sylvia op bezoek geweest in Amsterdam voor een kleur, stijl en make-up advies. Ik vind het al jaren erg fijn af en toe als vrouw de wereld te beleven, maar heb dat tot nu toe vooral binnenshuis gedaan. Gedurende deze tijd heb ik met behulp van internet al wat geëxperimenteerd met kleding, schoenen, pruik en make-up, maar ik wist eigenlijk niet of de stijl die ik leuk vond ook wel echt bij mijn lichaam en karakter paste. Om daar meer over te weten te komen heb ik Sylvia om advies gevraagd.

Bij aankomst voelde ik mij meteen op mijn gemak bij Sylvia. Ik had me alvast als vrouw verkleed en opgemaakt om in de stemming te komen en daarbij iets uitgekozen waarover ik niet helemaal zeker was dat het goed stond. Na een kopje thee en een fijn gesprek mocht de make-up er weer af voor het kleuradvies. Met behulp van een aantal doeken bepaalde Sylvia welke kleuren en kleurcombinaties goed bij mijn huid, ogen en haar pasten. Sylvia zag dat meteen, ik had er soms wat meer moeite mee om het te zien. Nu ik de foto’s terugkijk van de doeken die mij goed staan zie ik dat Sylvia gelijk had.

Hierna heb ik een stijladvies gekregen. Hierbij werd er gekeken hoe ik de aandacht van mijn wat bredere schouders kon afleiden en welke andere details ik zou kunnen gebruiken om er natuurlijker uit te zien. Hierbij kwamen een heleboel details aan bod, zelfs zaken zoals de lengte van een ketting, de breedte van een hak en de naaf van een jasje bij de schouder zijn blijkbaar in te zetten om er vrouwelijker uit te zien. Wat ik zelf had aangedaan paste mij inderdaad niet helemaal goed. Gelukkig had ik ook andere kleding bij mij en Sylvia wist hier snel een mooie combinatie van te maken.

Tenslotte heb ik nog een make up advies gekregen. Ik was vooral benieuwd of ik er met minder make-up ook vrouwelijk uit zou kunnen zien en dat bleek heel goed mogelijk. Mijn ogen zagen er prachtig uit.

Na afloop zag ik er natuurlijker als vrouw uit dan toen ik gekomen was. Eenmaal weer thuis moest ik een stukje lopen omdat de meeste parkeerplekken bezet waren. Even was ik bang dat de mensen die langsliepen mij op zouden merken, maar dat was helemaal niet het geval. Ik heb een erg fijne middag gehad en veel geleerd om mee aan de slag te gaan.

Tessa