Transman

TRANSMAN

Je ontdekt, je bent transman en dan…

Er zijn ruim 200.000 mensen in Nederland die in een ander lichaam leven dan ze eigenlijk zouden willen. Misschien ben jij een van hen, bijvoorbeeld een transman.

Na je coming out of tijdens of na je transitie komen er allerlei vragen op je af. Medisch en psychologisch is er gelukkig steeds meer informatie  die je op weg helpt om de man te zijn die je bent. Maar hoe je dat verlangen nou vorm geeft in je dagelijkse leven, je lifestyle, daar is weinig informatie en begeleiding voor.

Officiële instanties vinden dat een privé zaak. Maar hoe doe je dat dan? Translifestyle helpt daarbij.

Lifestyle

Nieuwe ervaringen, je grenzen verleggen en veel plezier. Geef vorm aan de echte jij met onze evenementen, cursussen en workshops.

Ontmoeten

In een veilige omgeving ontmoet je nieuwe mensen tijdens workshops en evenementen.

Jezelf zijn

Goed in je vel zitten en blij zijn met jezelf. Van binnen, in je lichaam en van buiten. Persoonlijke coaching, styling, workshops en online cursussen.

Top 5 vragen van mannen

Tijdens transgender bijeenkomsten kregen we heel veel vragen. Over man zijn, zelfvertrouwen, stress, omgaan met werksituaties, noem maar op. In 2016 hebben we daarom interviews en enquêtes gedaan met mannen in de verschillende fases van hun transitie. De top 5 van meeste voorkomende vragen vind je met een korte toelichting op deze pagina.

In overleg met een aantal groepen is daarna een proef opgezet om te kijken welke manier van begeleiden het meest effect heeft. In de pilot zaten transmannen, transvrouwen, crossdressers en andere transgenders in verschillende fases van coming out en transitie. Deze mensen hebben enorm geholpen bij het ontwikkelen van ons programma. Een aantal van hun reacties vind je terug bij de Ervaringen pagina.

Hoe kan ik me krachtiger voelen?

De lichaamsbouw van vrouwen is anders dan die van mannen. Om dezelfde kracht uit te stralen is kleding een heel goed hulpmiddel. De keuze van materiaal, stijl en kleur is daarbij heel belangrijk.

Maar ook werken aan lichaamsbewustzijn en het bewust worden van ideeën en gedachten over jezelf en je omgeving  helpen om je krachtiger te voelen. Verschillende van onze coachingstrajecten en workshops helpen je hierbij.

Hoe beweeg ik me mannelijker?

Er waren veel vragen over lopen en bewegen.

De lichaamsbouw, lichaamslengte en schoenen maken dat vrouwen anders lopen dan mannen. Daar komt bij dat elke man dat weer anders doet. Simpelweg kopiëren werkt daarom vaak niet. Maar waar zit dat nou precies in?

Kortom, geen wonder dat deze vraag in de top 5 terecht kwam. In de pilot zijn we ermee aan de slag gegaan om dat leerproces te versnellen.

Welke kleuren maken dat ik er op mijn mooist uitzie?

Veel mannen merken dat kleur veel doet met hun uitstraling. De verleiding is groot om alleen nog maar donkere kleuren te dragen, maar dat zorgt er lang niet altijd voor dat je er op je best uitziet. Maar wat draag je dan?

Hoe kan ik aandacht vragen en vasthouden?

Mannen zijn in groepen vaak meer aanwezig dan vrouwen. Hoe zorg je ervoor dat je meer aandacht vraagt en vasthoudt op een manier die bij je past?

Hoe voel ik me meer ontspannen?

Veel mannen geven aan zich gestrest te voelen door hun levenssituatie of in specifieke situaties zoals op hun werk of bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Hoe kun je ontspannen en beter omgaan met deze situaties?

Onze diensten