Transvrouw

TRANSVROUW

Transvrouw en dan….

Waarom werken jullie met Transvrouwen en Crossdressers? Dat is een vraag die we vaak krijgen. Het simpele antwoord is dat veel vrouwen vragen hebben waar wij hen graag bij helpen.

Na je coming out, voor, tijdens of na je transitie komen er allerlei vragen op je af. Medisch en psychologisch is er gelukkig steeds meer informatie die je op weg helpt om de vrouw te zijn die je bent. Maar hoe je dat verlangen nou vorm geeft in je dagelijkse leven, je lifestyle, daar is weinig informatie en begeleiding voor.

Officiële instanties vinden dat een privé zaak. Maar hoe doe je dat dan? Translifestyle helpt daarbij.

Lifestyle

Nieuwe ervaringen, je grenzen verleggen en veel plezier. Geef vorm aan de echte jij met onze evenementen, cursussen en workshops.

Ontmoeten

In een veilige omgeving ontmoet je nieuwe mensen tijdens workshops en evenementen.

Jezelf zijn

Goed in je vel zitten en blij zijn met jezelf. Van binnen, in je lichaam en van buiten. Persoonlijke coaching, styling, workshops en online cursussen.

Veel voorkomende vragen bij transvrouwen

Tijdens transgender bijeenkomsten kregen we heel veel vragen. Over vrouw zijn, zelfvertrouwen, kleding, omgaan met werksituaties en solliciteren, noem maar op. In 2016 hebben we daarom interviews en enquêtes gedaan met vrouwen in de verschillende fases van hun transitie. De top 5 van meeste voorkomende vragen vind je met een korte toelichting op deze pagina.

In overleg met een aantal groepen is daarna een proef opgezet om te kijken welke manier van begeleiden het meest effectief is. In de pilot zaten transmannen, transvrouwen, crossdressers en andere transgenders, in verschillende fases van coming out en transitie. Deze mensen hebben enorm geholpen bij het ontwikkelen van ons programma. Een aantal van hun reacties vind je terug bij de Ervaringen pagina.

Welk kapsel past het best bij mij?

Als je kort haar gewend bent is het best wennen aan al de keuzemogelijkheden die vrouwen hebben. Je kapsel is heel bepalend voor je uitstraling en stijl.

Welke kleding geeft me meer power?

De lichaamsbouw van vrouwen is anders dan die van mannen. Om dezelfde kracht uit te stralen is kleding een heel goed hulpmiddel. De keuze van materiaal, stijl en kleur is daarbij heel belangrijk.

Lees hier meer over styling

Make up gebruiken, hoe doe ik dat?

Ondanks allerlei tutorials op youtube en goed oefenen blijkt zelf make up aanbrengen een van de grootste uitdagingen van veel vrouwen.

Het begint met een goede en natuurlijk ogende basis die de aandacht trekt naar wat je mooi vindt aan jezelf. Maar ook het aanbrengen van de juiste make up voor een speciale gelegenheid is iets waar veel vrouwen mee worstelen.

Hoe kan ik vrouwelijker bewegen?

Er waren veel vragen over lopen en bewegen.

De lichaamsbouw, lichaamslengte en schoenen maken dat vrouwen anders lopen dan mannen. Daar komt bij dat elke vrouw dat weer anders doet. Simpelweg kopiëren werkt daarom vaak niet. Maar waar zit dat nou precies in?

Kortom, geen wonder dat deze vraag in de top 5 terecht kwam. In de pilot zijn we ermee aan de slag gegaan om het leerproces te versnellen.

Hoe kan ik mijn lijf meer voelen?

Werken aan je lichaamsbewustzijn kan op veel manieren. Tijdens de pilot bleek dat holistische massage, lichaamsgerichte oefeningen en coaching een belangrijke bijdrage leveren om meer contact met je lichaam te krijgen.

Onze diensten